Cea mai buna solutie antivirus de la Bidefender – Gravity for Business, vine in ajutorul unitatilor medicale din Romania

Bitdefender si Scit Tehnology ofera si instaleaza complet gratuit, solutii de securitate comerciale din gama de varf de pana la 12 luni pentru toate organizatiile medicale din Romania.

Trecem prin momente dificile, cand trebuie sa lucram pentru bunastarea colectiva. Va rugam sa va alaturati noua intr-un efort comun pentru a ajuta furnizorii de servicii medicale sa lucreze la capacitate maxima in timpul acestei pandemii.

Ultimul lucru de care organizatiile medicale au nevoie in aceasta perioada este sa-si faca griji cu privire la atacurile oportuniste care se ridica in jurul acestei crize.

Va multumim pentru sprijinul vostru in raspandirea acestui beneficiu catre publicul vostru, mai ales daca stiti o organizatie medicala care are nevoie de securitate cibernetica.

Loading

Instituțiile sanitare de toate dimensiunile cum ar fi cabinete individuale de medicina, clinici sau spitale, pot solicita acces gratuit la întreg portofoliul de produse. Pentru organizațiile cu peste 1.000 de angajați, punem la dispoziție și un serviciu de administrare a securității IT, astfel încât unitățile să poată beneficia de protecție 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros.

Datele Bitdefender arată că numărul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% în martie față de luna precedentă. Cele mai multe raportări de atacuri informatice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Turcia, Franța, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, România și Thailanda, după ce campaniile de malware au țintit cu precădere țările cu cele mai multe cazuri depistate de infecții cu coronavirus.

Hackerii acționează oportunist și lipsit de orice etică și profită de aceste vremuri de incertitudine ca să infecteze cele mai vulnerabile ținte cu amenințări informatice, tentative de înșelăciune și fraudă online. Suntem recunoscători pentru munca personalului medical și vrem să îi sprijinim oferind protecție pentru informațiile sensibile ale organizațiilor într-un mod în care să le asigure desfășurarea neîntreruptă a activității, respectiv să trateze pacienți și să încetinească răspândirea virusului”, spune Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.

Atacurile informatice la adresa spitalelor pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților internați sunt blocate. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetetate rânduri dispozitive medicale cu ransowmare și au solicitat apoi recompensă pentru redarea accesului la date, printre ținte fiind și spitale din România.

Accesul la soluțiile de securitate enterprise Bitdefender va fi oferit în primă fază până la finalul lunii iunie putând fi prelungit pana la maxim 12 luni.

România, în top zece mondial al atacurilor informatice legate de COVID-19. Numărul de atacuri a crescut de cinci ori într-o lună

Numărul de atacuri informatice care exploatează subiectul pandemiei coronavirus a urcat de cinci ori în martie față de februarie, de la 1.448 la peste 8.000. România ocupă locul al nouălea în lume în topul raportărilor. Unitățile medicale vizate cel mai frecvent sunt spitalele, clinicile, farmaciile și distribuitorii de echipamente medicale, în principal cu informații despre proceduri medicale sau terapii pentru tratarea infecției cu COVID-19, dar și cu produse medicale care încă sunt disponibile în stoc.

De regulă, mesajele sunt trimise în numele unor instituții precum Organizația Mondială a Sănătății, NATO, UNICEF.

„Fenomenul COVID-19 este atât o epidemie biologică, cât și una informatică. Industria serviciilor medicale e pusă la încercare nu doar de virusul în sine, cât și de amenințări informatice precum ransomware. Cazul spitalului atacat recent în Cehia este un exemplu dur care ne arată că infractorii informatici nu au scrupule și țintesc chiar instituțiile care le-ar putea îngriji rudele, sau, curând, chiar pe ei înșiși. Mai rău, spitalul respectiv este și unul din cele mai mari laboratoare de testare împotriva COVID-19, iar atacul informatic împiedică eforturile de combatere a pandemiei”, spune Filip Truță, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

Circa o treime dintre atacurile pe tema COVID-19 țintesc autorități publice și instituții sanitare.

De ce sunt spitalele mai vulnerabile

Industria sănătății este printre cele mai vulnerabile la atacuri informatice. În jur de două treimi dintre unități au fost afectate de o amenințare informatică la un moment dat, conform unor studii recente. Furnizorii de servicii medicale sunt o pradă ușoară pentru infractorii informatici, ei exploatând lacune atât în sistemele informatice, cât și erori umane. Multe din echipamentele electronice folosite în spitale nu pot fi protejate cu soluții tradiționale de securitate, iar doctorii, asistenții și infirmierii nu sunt instruiți adecvat să depisteze un potențial atac informatic. Deseori, departamentul IT este și el slab pregătit să oprească un atac în curs.

În cazul unui atac de tip ransomware, atacatorii criptează date precum istoricul medical al pacienților și blochează apoi intervenții chirurgicale sau tratamente,  punând vieți în pericol. Așa cum s-a întâmplat și în România, conducerea unui spital poate fi forțată să plătească recompensă pentru deblocarea datelor, dacă de asta depinde evoluția unui pacient. În plus, datele bolnavilor se pot vinde cu până la 400 de dolari pe internetul ascuns, iar cumpărătorii folosesc informațiile din fișe în campanii de fraudă.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă instruirea personalului medical și auxiliar cu privire la amenințările informatice ale momentului și folosirea unei soluții de securitate performante pentru protejarea infrastructurii împotriva atacurilor cibernetice.

Informatii utile – campanie
  • Administrarea si generarea kit-ului de instalare se vor opera din cloud. Instalarea poate fi realizata remote sau local. Daca unitatea nu dispune de personal IT, exista voluntari care vor interveni la nevoie si vor ajuta on-site.
  • Sunt eligibili medicii de familie, cabinetele individuale de medicina, clinicile sau spitalele.
  • Oferta se refera la Bitdefender Endpoint Security for Business, cel mai puternic produs de securitate cibernetica al companiei.
  • Durata pe care poate fi obtinut acest produs este de 6 luni cu posibilitatea prelungirii pe inca 6 luni. Nu este nimic de platit, licentierea, administrarea si instalarea sunt oferite gratuit de catre Bitdefender si scit-tech.ro. Dupa terminarea perioadei gratuite, pentru a beneficia in continuare de aceasta protectie, beneficiarul trebuie sa solicite o licenta cu plata. Produsul nu va fi prelungit automat dupa expirarea perioadei de gratuitate.
  • Clientii existenti Bitdefender care au ajuns la aniversare si trebuie sa-si prelungeasca licenta pot aplica pentru 3 luni gratuite.
  • Nu exista nici un fel de costuri in oferta curenta. Serviciile adiacente care pot fi necesare, sunt asigurate de catre voluntari.